Click here for the English version

 

Voor de echte zonaanbidders is er een groot zonneterras met een panoramisch uitzicht. Op de begane grond is een ruime binnenplaats met daaraan grenzend een tuin. Voor wie liever de schaduw opzoekt is er een overdekt terras waarin een eettafel en een loungezitje staan. Ook vanaf hier is er uitzicht op de Piëmontese heuvels. Maar ook onder de kiwi-pergola is het goed toeven.

Ontdek onontdekt Piëmonte

Op vrij korte afstand is er ook het natuurpark van de Po, waar je kunt wandelen, fietsen (heerlijk vlak), kanoën en vogels kijken. Steden als Milaan, Turijn en Genua zijn met de auto of de trein vanuit hier zeer goed te bereiken. Op 30 kilometer ligt Asti dat bekend is van de Asti Spumante. Het een middelgrote stad met zo'n 70.000 inwoners en waar elke woensdag en zaterdag kan slenteren over een immens grote markt. Of shoppen in de winkelstraat, zitten op een van de vele terrasjes en de kathedraal bezoeken.

Het middeleeuwse stadje Moncalvo ligt op vijf minuten rij-afstand met in het centrum een plein waar u lekker op een terras kunt zitten en andere voorzieningen, zoals banken, zwembad, winkels, restaurants, een wekelijkse markt op donderdag en elke 1e zondag van de maand antiekmarkt. In het dal onder Ponzano, op enkele minuten rijafstand, zijn drie supermarkten.

Een paar kilometer van Ponzano ligt Santuario di Crea (een UNESCO-erfgoed), een van de negen ‘Sacri Monti’ (heilige bergen) in Noord-Italië. Crea is een heilige berg, vanwege het klooster dat hier ligt met 23 kapellen over de heuvel verspreid, gewijd aan de mysteries van de rozenkrans, met het laatste kapel gewijd aan ‘het Paradijs’.
De heuvel en omgeving is onderdeel van het 47 hectare grote natuurpark van de ‘Sacro Monte di Crea’. In het natuurpark is een groot aantal wandel- en mountainbike routes uitgezet.

De regio Piëmonte is een van de beste geheimen van Italië. Op sommige momenten waan je je in Toscane. Echter doordat er weinig toerisme is, heeft de streek nog een authentiek karakter. Daardoor zijn ook horeca-prijzen zeer betaalbaar. En dan hebben we het nog niet over de heerlijke wijnen die in deze streek worden geproduceerd. De koning onder de wijnen Barolo, komt hier vandaan. Maar ook de heerlijke, meer betaalbare wijnen als Barbera d'Asti. De inmiddels fameuze Slowfood-beweging is onstaan in Piëmonte.

Kortom: ontdek onontdekt Piëmonte.