Moncalvo

Uiteraard zijn er ook de nodige restaurants van pizzeria tot chique.
Voor wie verkoeling zoekt is er een mooi openbaar zwembad. Zie Piscine Le Vallette.

De laatste twee weekenden van oktober is Moncalvo omgetoverd tot een grote truffelmarkt. Maar het zijn niet alleen truffels die er dan te vinden zijn, ook veel buitennissige soorten paddestoelen zijn er te koop en nog veel meer culinair genot zoals kaas en niet te vergeten: wijn.

Naar verluidt is Moncalvo de kleinste stad van Italië. Het mag dan klein zijn, zo'n 3.500 inwoners, het onbreekt hier niet aan een groot aantal voorzieningen. Op het centrale plein zijn twee grote terrassen waar je heerlijk kunt zitten om te genieten van een Italiaans ontbijt (cappucino met croissant) of later op de dag sippen aan je prosecco en onderwijl de bevolking gadeslaan. Elke donderdagmorgen is er markt die veel mensen trekt en het is dan ook een levendigheid van belang. De antiekmarkt wordt hier gehouden op elke 1e zondag van de maand en ook dan is het een drukke bedoening. In de straat die tussen de oude gebouwen omhoog kronkelt is een variëteit aan winkels te vinden.
Er is een prachtige uitkijktoren die een panoramische blik beidt op de prachtige omgeving. Bij helder weer schitteren de Alpen aan de horizon.
Plaats muis op kleine foto's voor vergroting