Hoe te bereiken?

Per auto

Asti, in Piemonte, ligt ruwweg 1.200 kilometer van Utrecht. Het is in een dag te doen. Je kunt ook overwegen om een overnachting in te lassen in Zuid Duitsland of Zwitserland. Als je wat leukere hotels langs de snelweg zoekt, zie dan de site www.linksundrechts.com (ook in het Nederlands). Gasthof Engel ligt in Mullheim en dat is min of meer halverwege de route. Het is een keurig hotel met restaurant en een groot terras. Ze hebben 2-p kamers vanaf €63,= inclusief ontijtbbuffet: http://www.hotel-engel-muellheim.de/ .
Of bijvoorbeeld op de Gotthardpas, in Andermatt of Hospenthal (www.andermatt.ch of www.hotel-gotthard.ch ). Kun je nog even van prachtige vergezichten, een kaasfondue en een koude nacht genieten. De volgende ochtend kun je dan over de pas (voor de liefhebbers) of door de tunnel rijden terwijl het nog rustig is. Zie ook de info over de autotrein bij de treinen hieronder.

Routeplanner

Met de diverse routeplanners kun je de route vanaf thuis uitstippelen. Voor het selecteren van het einddoel is de volgende informatie van belang: de postcode is 15020, meerdere plaatsen delen deze postcode, dus selecteer dan Ponzano Monferrato.

Zie ook: http://maps.google.nl/maps


Gasthof Engel in Mullheim

Gasthaus St. Gotthard

Terug

Per trein

Turijn en Milaan zijn beiden vanuit Nederland per hogesnelheidstrein bereikbaar. Naar Turijn gaat het vanuit Amsterdam via Breda en Brussel naar Parijs. In Parijs moet je helaas overstappen, van de Gare du Nord naar de Gare de Lyon en van daaruit direct door naar Turijn. Je bent dan nog slechts 40 kilometer van Asti verwijderd.

Naar Milaan gaat het vanuit Amsterdam over Arnhem met de internationale nachttrein van de Deutsche Bahn naar Milaan. Milaan is nog zo een 120 kilometer van Asti verwijderd.

Voor info en prijzen zie: http://www.bahn.de/nachtzugreise/view/reiseinformationen/fahrplan.shtml

N.B.
Van maart tot en met oktober rijdt een autorein van de Deutsche Bahn tussen de bestemmingen Dusseldorf /Hamburg en Alessandria, op korte afstand van Asti en Ponzano. Voor meer informatie hierover, zie: http://www.dbautozug.de/site/dbautozug/de/reiseziele/italien/piemont/piemont.html

Asti is zowel vanuit Turijn als vanuit Milaan per trein bereikbaar.

Voor verdere informatie over de treinen, zie de sites van de treinorganisaties:

www.nsinternationaal.nl of

www.alleuroperail.com

www.b-rail.be

www.bahn.de

www.trenitalia.it

De laatste link is van de site van Trenitalia. Zij hebben ook een Engelstalige versie van de dienstregeling. Klik daarvoor op de rode knop met de tekst “Invia”. Op de pagina die vervolgens opent kunt u op de bovenste regel “english” aanklikken voor de Engelstalige versie van de dienstregeling.

Terug

Per vliegtuig

Er zijn drie internationale vliegvelden binnen redelijke afstand van Asti. Turijn is het meest dichtbij en dan verder Genua en Milaan. Vanuit Milaan ligt het vliegveld Malpensa het gunstigst ten opzichte van Asti.

De KLM, Brussels Airlines (vanaf Brussel) en Ryanair (vanaf Düsseldorf/Weeze en Brussel/Charleroi) vliegen op Turijn. De KLM vliegt vanaf Amsterdam via met een tussenstop in Parijs dus dat schiet niet echt op. Transavia vliegt vanaf Rotterdam op Genua.
De KLM (Amsterdam), Brussels Airlines (Brussel) en Easyjet (Amsterdam en Brussel) vliegen op Milaan Malpensa. De KLM en Brussels Airlines vliegt ook op Milaan Linates (ten oosten van Milaan).
Verder vliegt Ryanair vanaf Eindhoven en Düsseldorf/Weeze (achter Nijmegen) ook op Milaan, maar dat is een stuk verder weg ten oosten van Milaan in Bergamo (Orio al Serio).

Op alle vliegvelden zijn de bekende autoverhuurmaatschappijen aanwezig, zoals Europcar, Hertz en Avis. Er zijn ook diverse Italiaanse (soms goedkopere) autoverhuurders. Voor een Italiaanse autoverhuurder op alle vliegvelden met een Engelse site, zie: www.autoeuropa.it .

Terug