(Antiek) Markten & Winkels

Antiekmarkten - Biologische markten - Gewone markten - Truffelmarkten - Factory outlets

Antiekmarkten:

 


Terug

Biologische markten

“Gewone” markten
(groente, kaas, verse pasta, vlees, kleding, etc)

Truffelmarkten

Op de truffelmarkten – tartufo in het Italiaans – worden prijzen uitgereikt voor de mooiste, grootste, enz., truffels. De witte – winter – truffel is het zeldzaamst en daarom het duurst. Een kleine kluit kost al gauw € 40. Ze worden op milligramweegschalen gewogen. De truffels worden van oktober tot eind december gezocht. Als je dan langs de weg een oude Fiat Panda of Renault 4, met een man, een mand en een hond ziet, moet het haast wel een truffeljager zijn. Daarnaast heb je de zwarte truffel, die is minder zeldzaam (en minder sterk) en daarom veel goedkoper. Naast de keuring en prijsuitreiking op de markt, kun je alle soorten lokale producten proeven en kopen, waarbij de nadruk dan ligt op de truffel. Die gaat bijna overal in, van worst en olie tot kaas. De lokale restaurants hebben dan ook speciale truffelmenu’s. De lokale Pro Loco’s (VVV’s) hebben daar meestal een overdekte eetgelegenheid, waar je tegen schappelijke prijzen truffelgerechten kunt proeven.
Zie Evenementenkalender

Terug

Factory outlets

Serravalle Designer Outlet
Italië heeft diverse designer outlets. Alle grote – en vooral Italiaanse! – merken vind je daar. In Italië heeft men de Serravalle Designer Outlet (www.mcarthurglen.it ), een dorp op zich in de richting van Genua, ongeveer één uur reizen van hier. Deze outlet is de grootste van Italië en zij zeggen zelfs van Europa. Er zijn onder meer fabriekswinkels van Nike, Bulgari, Asics, Bodum, CK, Diadora, Diesel, D&G, Levi’s, Nautica, Reebok, Robe di Kappa (Italië sweaters!), enz. Tijdens de Italiaanse uitverkoop, hebben zij daar de goedkope producten nog eens verder afgeprijsd.

Vicolungo outlet
Verder is er de Vicolungo outlet (www.vicolungooutlets.com) langs de weg van Turijn naar Milaan (E64), tussen Vercelli en Novara in de plaats Vicolungo. Deze is minder groot dan die in Serravalle, maar heeft ook merken zoals CK, Nike, Robe di Kappa, Sergio Tacchini, enz.

The Place
Er is nog meer te vinden in deze omgeving, maar dan moet u wel richting Biëlla reizen. In de eerste plaats is er de (kleine) luxe factory outlet in Sandigliano ‘The Place’ (www.theplaceoutlet.com) genoemd. Hier vindt u Gucci, Ermenegildo Zegna en La Perla.
Verder kunt u terecht in het plaatsje Verrone, ook in de buurt van Biëlla, waar langs de Strada Statale Trossi ook factory outlets liggen van Diesel (nr. 10), Fila (nr. 8), Dockers (nr. 10) en Levi’s (nr. 10). In de Fifty Factory Store (nr. 14) vindt u een aantal diverse merken in één locatie, zoals Barbour, Caterpillar, Invicta, Timberland, enz.

Wol/ cashmier
Tot slot nu u toch in de buurt van Biëlla terecht bent gekomen. Bent u een liefhebber van wol en in het bijzonder cashmier, dan moet u daar zijn. De stad en de omgeving is bezaaid met (factory) outlets met wollen kleding en vooral cashmier producten, zoals sjaals en dekens. U kunt ze niet echt missen, langs de weg ziet u de namen en adressen van de winkels al op de aanplakbiljetten staan.

Fox Town
Tot slot is er de Fox Town outlet (www.foxtown.ch), net over de grens van Italië met Zwitserland, op weg naar de Gotthardtunnel.

Terug